Video Oyun Sektörü: Yazılım

Video Oyun Sektörü: Yazılım

Günümüzde profesyonelce yapılan oyunlar genellikle oyun motorunu ve ara yazılımı lisanslıyor, böylece oyunları kendiniz geliştirmek yerine üretmek için daha fazla kullanıma hazır teknoloji kullanabilirsiniz. Oyun motorlarına genellikle, örneğin belirli bir dosya formatını işlemek için araç programları eşlik eder.

Ayrıca oyun geliştirmede grafik, ses ve program kodu üretmek için başka yazılımlar da kullanılır.

C++ veya Objective-C gibi bir programlama dilini öğrenmek yeni başlayanlar için önemli kabul edilir. Genel ilkeleri, mantığı ve teknikleri öğrenmenize olanak sağlayacak şekilde programlamak önemlidir.

Meraklılar için, programlama becerilerine olan ihtiyacı azaltan oyun oluşturma programları vardır: Oyunlar, küçük bir ücret karşılığında yapılan oyunları da satan Ren’Py veya RPG Maker gibi oyun oluşturma programları kullanılarak oluşturulabilir.

Modlama, mevcut bir oyunu hobi tarzında değiştirmenin bir yoludur. Bazı kişiler ticari olarak yayınlanan oyunlar için ek içerik üretir.

El yazması

Video oyunu geliştirmede profesyonel yazarların oyun üretimindeki rolü arttı. Ünlü senaristler arasında Sami Järvi ve Rhianna Pratchett yer alıyor.

Oyun tasarımı

Şehir kurma oyunu Cities: Skylines’ın tasarımcısı Caroline Korppoo, bir oyun tasarımcısının görevini takım çalışması ve “büyük bir fikir yığınından doğru şeyleri seçmek” olarak tanımlıyor.

Video oyunu geliştirmede oyuncular, hareket yakalama için seslendirme sanatçısı olarak kullanılır ve oyun karakterinin görünümü, yaşayan bir insanı örnek alarak modellenebilir.

Sanatçılar

Sanatçılar konsept sanatı, animasyon, 3D modelleme veya görsel efektler yapabilir. Konsept sanatçıları dokular oluşturabilir ve animatörler hareket yakalama yapabilir.

Ses efektlerinin yanı sıra müzik ve konuşma kayıtlarından da ses mühendisleri ve besteciler sorumludur.

Programcılar

Video oyunlarının ilk günlerinde programcılar, oyun tasarımı da dahil olmak üzere geliştirmenin çoğu yönünden sorumluydu. Donanım ve yazılım geliştikçe ve oyunlar karmaşıklaştıkça geliştirme ekipleri de büyüdü. Oyuncuların beklentileri de arttı. Programcılar oyunun çalışmasını sağlar ve fizik, grafik oluşturma, ses efektleri, yapay zeka, kullanıcı arayüzü, oyun mekaniği, ağ oluşturma işlevleri, oyuncu girişi ve geliştirme araçlarının uygulanması gibi birçok görev vardır.

Test kullanıcıları

Kaliteyi kontrol etmek için test uzmanları oyundaki hataları arar, oyunun sorunsuz çalıştığından emin olur ve oyuncuya verilen talimatları kontrol eder.

Üreticiler

Yapımcılar oyunun bütçe ve pazarlama stratejisi gibi finansal ve ticari yönlerinden sorumludur.

Bir yanıt yazın